Decorative Materials
Scroll to top

Kestane kaplama teriminin ticari adı aslında kestane köktür, ingilizce olarak ‘Chestnutmaser’ da denir. Genel olarak bu adla bilinse de farklı dillere göre adı değişiklik gösterir. Bazı dillere göre; (DE) Edel Kastanie, (EN) Sweet Chestnut, (FR) Chatignier, (ES) Chastafio, (IT) Radice Di Castagna olarak adlandırılmıştır.

Kestane Kaplama (Kestane Kök) Özellikleri

Kestane ağacı, yaprak döken ve geniş yapraklı bir ağaç türüdür. Aynı zamanda da ‘Hardwoods’ bir ağaçtır. Yani; sert bir ağaç yapısına sahiptir.
Kereste halinde kurutulduğunda çatlamalar ve eğilmeler meydana geldiği için daha çok kaplama olarak kullanımı tercih edilir.
Beyaz ve açık sarı renklidir; kahverengi ve kırmızımsı damar çizgilerine sahiptir. Kestane kök kaplama türüne benzer kaplamalar: Meşe kök kaplama ve kayın ağacından elde edilen ürünlerdir. Kestane kök, türü az bulunan bir ağaç olduğu için seri mobilya üretimine uygun bir seçenek değildir.
Kestane kaplamalarda, ağaç tipinden dolayı lifler düzgün ve spiral şekilli, kaba iğne çizgilidir; yaşı büyük olan kestane ağaçlarında ise halka çatlakları bulunabilir. Kereste tipi olarak meşeye de çok benzer.
Kestane ağacının kendi öz rengi, kirli beyaz ile sarımsı renkte; öz odunu taze halde ise grimsi sarı ve açık kahve ya da koyu kahverengine doğru giderek koyulaşır. Dış odunu dar, iç odunu ise geniştir ve gözenek yapısı çemberlidir.
Kestane ağacı, kollaps (çökme), böceklere ve iç çatlaklara eğilimlidir. Rutubete karşı dayanıksızdır ve renklenme yapabilir. Öz odunu dayanıklıdır ve oldukça güç emprenye (Ahşaba farklı yöntemlerle çeşitli kimyasallar uygulanarak, ahşabın mantar, böcek, kurtçuk gibi etmenlerden korunmasını sağlayan bir işlem.) edilir.
Kestane kaplama kullanımı için ise, çivileme, vidalama, cilalama ve yapıştırma uygulamaları yapılabilir.

Kestane Kaplamanın (Kestane Kök) Yetiştiği Alanlar / Menşe

Kestane ağacının yetiştirilme alanları ise şöyledir;
Avrupa, Asya; yaşam alanı Güney Avrupa’dır. Ülkemizde ise Doğu Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir.

Kestane Kaplamanın Kullanım Alanları

Mobilyalar,
İç dekorasyon,
Gemi yapımı,
Baston ve şemsiye sapları,
Çit malzemesi,
Tornacılık,
Dış mekanlar gibi alanlarda kullanılır.

Daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimize buradan ulaşabilirsiniz.

tarihinde yayınlandı.
Önceki Ürün
Sonraki Ürün